Waar is dat feestje? In Bèdoin en op de Mont Ventoux!

0
798

Vive le Tour!

Een minireeks over de touretappe door Bèdoin – deel 6

Bèdoin, 13 juli 2013. Het is vandaag zaterdag 13 juli 2013 en dat betekent dat het alweer de laatste dag is voordat de Tour de France door Bèdoin heen komt. De totale gekte is losgebarsten in het dorp. Wij hebben jullie woensdag en donderdag al verteld over de vele campers en vreemde auto’s in het dorp en op de Mont Ventoux, maar daar is nu een nieuwe groep enthousiastelingen bijgekomen. Nu zijn ook de feestende jongeren in grote getalen de ‘Grote Reus van de Provence’ opgereden.

Drukte in Bèdoin
Drukte in Bèdoin

Auto’s bepakt met slaapzakken, luchtbedden en vele liters bier. De heren stoer met ontbloot bovenlijf in de auto, de meiden op de fiets, met kleding die iets te sexy is om door te kunnen gaan voor fietskleding. Daar zijn deze jongeren aan te herkennen. Ze slapen niet, maar feesten 48 uur lang door en ach, dat de Tour langs komt, dat is een bijkomstigheid. Dat is gewoon een goede reden voor een feestje.

Het is met al die verschillende mensen die komen kijken bij de Tour de France, een gezellige drukte in het dorp en op de Mont Ventoux. En hier profiteert de horeca goed van. Ook dit hebben wij al eerder in een blog beschreven. Toch wordt er ook met enige vrees uitgekeken naar morgen, want hopelijk is het niet te druk en gebeuren er geen gekke dingen. De vrees is dat er mensen zijn, die iets te enthousiast of dronken zijn en voor de fiets van Froome en Mollema gaan lopen. Het zou toch erg treurig zijn als zij hun eerste en tweede plek verliezen op de Mont Ventoux omdat het publiek zich niet kan gedragen. Het komt waarschijnlijk wel goed, maar toch wil ik iedereen die morgen gaat kijken, oproepen om de renners de ruimte te geven en je hond aangelijnd te houden. Ook die kunnen een gevaar vormen voor de renners, zoals we dit helaas al vaak gezien hebben in de Tour de France.

Laten we hopen op een mooie etappe morgen zonder grote valpartijen en wie weet kunnen de Nederlanders of de Belgen morgenavond wel een mooi feestje vieren als er een Nederlander of Belg wint. Als wij, van zonnigzuidfrankrijk.nl, een Nederlander of Belg moeten noemen die deze etappe kan winnen, noemen wij Bauke Mollema en Thomas de Gendt maar wie er ook morgen wint, het belooft een spannende etappe te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here