Waardering van de zomervakantie

0
725
Het was weer heerlijk die zomer..
Het was weer heerlijk die zomer..

Waardering van de zomervakantie

Iedereen waardeert natuurlijk zijn of haar zomervakantie. Het is heerlijk om te ontsnappen aan de alledaagse stress en drukte. Heerlijk uitslapen, zonder dat u wordt gewekt door de wekker die in alle vroegte af gaat. Lekker veel zien en doen, in plaats van de hele dag op die bureaustoel op het werk. Tussen de middag heerlijk ontspannen lunchen op een prachtig pleintje in het dorp, in plaats van het snelle wegwerken van een boterham met kaas. Het is dan ook niet gek dat velen van ons al ruim van tevoren uitkijken naar de vakantieperiode.

Het was weer heerlijk die zomer..
Het was weer heerlijk die zomer..

Nederlanders hebben genoten van hun vakantie

Uit een onderzoek van Zoover is gebleken dat Nederlanders de zomervakantie van dit jaar gemiddeld een 8,3 als rapportcijfer geven. Niet eerder werd de zomervakantie zo goed beoordeeld. Met het oog op Frankrijk is het de vraag in hoeverre deze keurige 8,3 geïnterpreteerd kan worden. In feit is dit rapportcijfer in kwestie een getal dat niet zoveel zegt. Natuurlijk is het mooi dat wij met zijn allen klaarblijkelijk hebben genoten van onze vakanties. Het was echter interessanter geweest wanneer er rekening werd gehouden met de omgeving waar men de vakantie heeft doorgebracht. Zo zou het in theorie mogelijk kunnen zijn dat de mensen die de vakantie hebben doorgebracht in Zuid-Frankrijk, deze vakantie beoordeelden met een 10. Als de mensen die hun vakantie doorbrachten in een ander land de vakantie beoordeelden met een 4, brengt dit het gemiddelde omlaag. Daarom zegt dit cijfer niet zoveel, behalve dat Nederlanders gemiddeld gezien erg tevreden waren over hun vakantie.

Mijn eigen zomervakantie

Als ik terugkijk naar mijn eigen vakantie in Zuid-Frankrijk, zou het voor mij niet heel moeilijk zijn om hier een rapportcijfer aan te geven. Ik zou namelijk uitkomen op een 9,5. Nu vraagt u zich vast af waarom ik mijn vakantie niet met een ‘10’ heb beoordeeld. De reden hiervoor is simpel. Ik heb drie weken lang mogen genieten van al het goede van Zuid-Frankrijk. Helaas gaat de tijd veel te snel wanneer je het naar je zin hebt. Dit is in mijn ogen dan ook het enige minpuntje aan mijn eigen vakantie. Op dit punt bent u het vast wel met mij eens. Hopelijk heeft ook u genoten van uw vakantie, en had u graag nog iets langer willen blijven. Hoe beoordeeld u uw zomervakantie van 2013?

[adrotate group=”1″]