Bourgogne

Bourgogne is een prachtige streek in het oosten van Frankrijk. Dit gebied staat bekend om haar wijnen en haar lekkere eten. Dit gebied is dan ook een ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur.

Geschiedenis van Bourgogne

Deze regio kent een rijke geschiedenis. Het eerste koninkrijk Bourgondië werd door door de Bourgondiërs, een Oost-Germaans volk, gesticht in de omgeving van het hedendaagse Worms in Duitsland. Nadat zij daar verjaagd waren stichtten zij in de vijfde eeuw na Christus een nieuw rijk in Frankrijk. Dit nieuwe gebied omvatte vrijwel de gehele Rhônevallei. Later in de geschiedenis groeide deze streek uit tot hertogdom. Door de eeuwen heen is deze regio een belangrijk machtscentrum geweest. Tot aan de Franse Revolutie bevond de provincie Bourgogne zich rondom de stad Dijon. Als gevolg van de Franse Revolutie werd deze provincie opgedeeld in de departementen Côte-d’Or, Nièvre, Saône-et-Loire en Yonne.

Bourgogne vandaag de dag

De rijke geschiedenis van dit gebied is tot op de dag van vandaag terug te zien in de vele mooie historische bezienswaardigheden en plaatsen in dit gebied. Zo zijn er in steden als Dijon en Beaune vele mooie sporen uit het verleden zichtbaar. Van het paleis van de hertogen van Bourgogne in Dijon tot aan het bekende Hospices de Beaune. Voor de cultuurliefhebbers onder ons is er echter nog veel meer moois te zien in deze regio. Wat te denken van de indrukwekkende abdij van Pontigny, de abdij van Fontenay of de abdij van Cluny? Combineer dit met de prachtige wijnvelden van Côte-d’Or en het schitterende natuurgebied dat bekend staat als de Morvan en het is duidelijk dat de deze mooie streek een ideale vakantiebestemming is!

Departementen van Bourgogne

Deze veelzijdige regio bestaat uit vier departementen, namelijk Côte-d’Or, Nièvre, Saône-et-Loire en Yonne. Per departement zijn de leukste bezienswaardigheden en de mooiste plaatsen op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Bourgogne

In deze regio zijn vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen te vinden. Per departement zijn deze op een rijtje gezet.

Vakantie in Bourgogne

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen en de leukste campings in deze veelzijdige vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.

Zonnig Zuid-Frankrijk