Bezienswaardigheden in Bourgogne

In de regio Bourgogne is enorm veel te zien en te beleven.Bezienswaardigheden in Bourgogne Bezienswaardigheden in Bourgogne zijn er in overvloed. Deze veelzijdige regio bestaat uit de departementen Côte-d’Or, Nièvre, Saône-et-Loire en Yonne. In elk van deze zijn tal van leuke bezienswaardigheden te vinden. Op deze pagina zijn de mooiste bezienswaardigheden in Bourgogne op een rijtje gezet. Deze bezienswaardigheden zijn onderverdeeld per departement, waardoor u eenvoudig de leukste bezienswaardigheden in Bourgogne kunt vinden!

Bezienswaardigheden in Côte-d’Or

In het departement Côte-d’Or kunt u gerust enkele weken vakantie doorbrengen, want er is genoeg te zien. Zo kunt u bijvoorbeeld de mooie abdij van Fontenay bezoeken, of de bekende Hospices de Beaune. Een bezoekje aan Grottes de Bèze is leuk voor het hele gezin!

Bezienswaardigheden in Nièvre

Ook in het departement Nièvre zijn tal van leuke bezienswaardigheden te vinden. Dit departement is een geliefde vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars, want het prachtige natuurgebied Morvan ligt voor een groot gedeelte in dit departement. Andere mooie bezienswaardigheden in Nièvre zijn onder meer het kasteel van Bazoches en Bibracte. Bibracte is een oude Keltische nederzetting op de berg Mont Beuvray en staat bekend als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Frankrijk!

Bezienswaardigheden in Saône-et-Loire

Er zijn vele mooie bezienswaardigheden te vinden in het departement Saône-et-Loire. Van de prachtige abdij van Cluny tot aan de bekende Roche de Solutré. Deze bijzondere rots behoort tot de meest bekende bezienswaardigheden in Bourgogne. Andere leuke bezienswaardigheden in Saône-et-Loire zijn Grottes d’Azé en het Romeinse theater van Autun. Elk van deze bezienswaardigheden is meer dan de moeite waard om te bezoeken!

Bezienswaardigheden in Yonne

In het departement Yonne is genoeg te zien en te beleven. Zo kunt u onder meer de bekende abdij van Pontigny bezoeken. Deze bijzondere abdij staat bekend als de grootste cisterciënzer kerk ter wereld. Een bezoekje aan het kasteel van Guédelon is leuk voor het hele gezin. Dit bijzondere kasteel wordt gebouwd gebouwd aan de hand van middeleeuwse bouwtechnieken. Ook de grotten van Arcy-sur-Cure zijn leuk om te bezoeken met het hele gezin. In deze grotten kunt u bijzondere oude muurschilderingen bewonderen!