Abdij van Cluny

De abdij van Cluny is een mooie abdij in het departement Saône-et-Loire, in de regio Bourgogne.Abdij van Cluny De abdij behoort toe aan de order van de Benedictijnen en ligt bij het plaatsje Cluny, ongeveer 90 kilometer ten noorden van Lyon.

Geschiedenis van de abdij van Cluny

De abdij van Cluny werd gesticht in het jaar 909 of 910 door Willem I van Aquitaine. Oorspronkelijk werd de abdij gesticht met het idee dat deze onderdak zou bieden aan slechts twaalf monniken. De abdij groeide echter al snel uit tot een van de belangrijkste religieuze bouwwerken in de regio Bourgogne. Sterker nog, de abdij groeide vanwege zijn aanzien uit tot een geliefde bestemming voor pelgrims. Dankzij de voorspoedige periode die de abdij doormaakte, kon zowel het klooster als de kloosterkerk alsmaar worden verfraaid en vergroot. In het jaar 1790 werd de abdij opgeheven en raakte dit bijzondere bouwwerk als gevolg van de Franse Revolutie in verval. Zowel het klooster als het grootste gedeelte van de kerk werden zelfs deels verwoest. Na de Franse Revolutie werd de abdij in de negentiende eeuw grotendeels gerestaureerd.

De abdij van Cluny vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Saône-et-Loire, of elders in de regio Bourgogne, is een bezoekje aan deze mooie abdij absoluut de moeite waard. Wanneer u de abdij bezoekt kunt u er voor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding, of om de abdij op eigen gelegenheid te verkennen. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust twee uur de tijd nemen. Een bezoekje aan deze mooie abdij is prima te combineren met een bezoek aan de plaats Mâcon of de nabijgelegen grotten van Azé!

De abdij van Cluny bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij in het departement Saône-et-Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Saône-et-Loire ook interessant: