Abdij van Fontenay

De abdij van Fontenay is een voormalige cisterciënzer abdij in het departement Côte-d’Or, in de regio Bourgogne.Abdij van Fontenay Deze abdij staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gebied en is een mooi voorbeeld van de twaalfde-eeuwse Romaanse bouwkunst.

Geschiedenis van de abdij van Fontenay

De abdij van Fontenay werd gesticht in het jaar 1118, door abt Bernardus van Clairvaux. De abdij werd gebouwd vanwege een tekort aan woningen in een nabijgelegen hermitage. Aan het begin van de dertiende eeuw bood de abdij onderdak aan ongeveer 300 monniken. Al vrij snel na de stichting van de abdij vergaarden de monniken veel rijkdom. Zo kende de abdij tot aan de zestiende eeuw een zeer voorspoedige periode. In tegenstelling tot andere religieuze bouwwerken in Frankrijk wist deze abdij de Franse Revolutie goed te doorstaan. De abdij werd als gevolg van de Franse Revolutie echter wel verlaten en werd aan het einde van de achttiende eeuw gebruikt als papiermolen. Aan het einde van de twintigste eeuw werd de abdij opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en tot haar volle glorie hersteld.

De abdij van Fontenay vandaag de dag

Vandaag de dag is deze mooie abdij absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in de regio Bourgogne. Zowel een wandeling door de abdij als door de bijhorende tuinen is erg indrukwekkend. Voor een uitgebreid bezoek aan deze abdij kunt u dan ook gerust een middagje de tijd nemen. Wanneer u de abdij bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding, waardoor u alle mooie plekjes in en rondom de abdij te zien krijgt. Bent u een liefhebber van de Romaanse bouwkunst en brengt u uw vakantie door in deze streek? Dan kan een uitstapje naar deze abdij niet ontbreken!
Abdij van Fontenay

De abdij van Fontenay bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende abdij in het departement Côte-d’Or zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côte-d’Or ook interessant: