Bezienswaardigheden Côte-d’Or

Het departement Côte-d’Or is een veelzijdige vakantiebestemming.Bezienswaardigheden in Côte-d'Or Bezienswaardigheden in Côte-d’Or zijn er namelijk in overvloed. Samen met de departementen Nièvre, Saône-et-Loire en Yonne vormt het departement Côte-d’Or de regio Bourgogne. Behalve dat dit gebied bekend staat om zijn lekkere wijnen en het lekkere eten, is er ook veel te zien en te beleven. Zo kunt u bijvoorbeeld de mooi Grottes de Bèze bezoeken. Deze mooie grotten liggen ongeveer dertig kilometer ten oosten van de stad Dijon en zijn leuk om te bezoeken voor het hele gezin. Uw vakantie in Côte-d’Or is niet compleet zonder het prachtige Hospices de Beaune gezien te hebben. Dit armenhospitaal wordt beschouwd als een van de pronkstukken van de Vlaams-Bourgondische bouwstijl. Ook de cisterciënzer abdij van Fontenay is erg indrukwekkend. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie abdij kunt u gerust een middagje de tijd nemen.

De bezienswaardigheden in Côte-d’Or op een rij

Elk van de genoemde bezienswaardigheden in Côte-d’Or is prima bereikbaar vanuit plaatsen als Dijon en Beaune. Ook het prachtige plaatsje Flavigny-sur-Ozerain is een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in dit gebied. Elk van deze plaatsen is bovendien ook erg leuk om met een bezoekje te vereren.

Bezienswaardigheden in Côte-d’Or

Deze bezienswaardigheden in Côte-d’Or bezoeken?

Wilt u deze leuke bezienswaardigheden in het departement Côte-d’Or zelf bezoeken? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de meest comfortabele hotels in dit gebied voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de bezienswaardigheden in deze mooie streek eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in Côte-d’Or!

Zonnig Zuid-Frankrijk