Bezienswaardigheden in Nièvre

Het departement Nièvre is een van de vier departementen van Bourgogne. De andere departementen zijn Côte-d’Or, Saône-et-Loire en Yonne. Bezienswaardigheden in Nièvre zijn er genoeg. In dit departement kunt u dan ook gerust enkele weken vakantie doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Zo is de Morvan een fantastische vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. Dit prachtige natuurgebied staat namelijk bekend om de prachtige bossen basaltrotsen. Bibracte is een indrukwekkende locatie waar de restanten van een oude Keltische nederzetting zijn blootgelegd. Bibracte ligt op de berg Mont Beuvray en is absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Voor de liefhebbers van mooie kastelen kan een uitstapje naar het kasteel van Bazoches niet ontbreken. Dit prachtige kasteel ligt bij het gelijknamige plaatsje en was ooit eigendom van de bekende Franse fortenbouwer Vauban.

De bezienswaardigheden in Nièvre op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in het departement Nièvre op een rijtje gezet. Elk van de genoemde bezienswaardigheden is prima bereikbaar vanuit plaatsen als Clamecy en Nevers. Beide plaatsen zijn dan ook bijzonder geschikt als uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Nièvre!

Bezienswaardigheden in Nièvre

Deze bezienswaardigheden in Nièvre zelf bezoeken?

Wilt u deze leuke bezienswaardigheden in Nièvre zelf bezoeken? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, de beste campings en de meest comfortabele hotels op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de genoemde bezienswaardigheden op deze pagina prima bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in het departement Nièvre!