Bezienswaardigheden in Yonne

Het departement Yonne is een van de vier departementen van de regio Bourgogne.Bezienswaardigheden in Yonne De andere drie departementen zijn Côte-d’Or, Nièvre en Saône-et-Loire. Er zijn veel leuke bezienswaardigheden in Yonne te vinden. Deze streek is dan ook een prima vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie. Zo is een bezoekje aan de abdij van Pontigny absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Yonne. Ook een bezoekje aan het kasteel van Guédelon is interessant. Dit kasteel wordt gebouwd met middeleeuwse technieken en is geïnspireerd op originele bouwplannen uit de dertiende eeuw. Bent u een liefhebber van mooie grotten? Een bezoekje aan de grotten van Arcy-sur-Cure is leuk voor jong en oud. In deze grotten zijn zeer oude muurschilderingen gevonden die goed bewaard zijn gebleven.

De bezienswaardigheden in Yonne op een rij

De verschillende bezienswaardigheden in het departement Yonne zijn goed bereikbaar vanuit leuke plaatsen als Avallon en het prachtige Vézelay. Deze plaatsen zijn dan ook zeer geschikt als uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in deze prachtige streek. Bovendien zijn zowel Avallon als Vézelay ook erg leuk om te verkennen. In beide plaatsen kunt u gerust een middagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

Bezienswaardigheden in Yonne

Deze bezienswaardigheden in Yonne zelf bezoeken?

Wilt u deze leuke bezienswaardigheden in Yonne zelf bezoeken? Wij hebben de leukste vakantiehuizen, de beste campings en de meest comfortabele hotels voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de bezienswaardigheden in het departement Yonne eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in dit prachtige departement!