Château de Cormatin

Château de Cormatin is een prachtig renaissancekasteel bij het plaatsje Cormatin in het departement Saône-et-Loire. Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het zuiden van de regio Bourgogne en is dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Geschiedenis van Château de Cormatin

Dit mooie kasteel kent een rijke geschiedenis. Het eerste kasteel op deze locatie werd gebouwd op een strategisch gelegen heuvel, met uitzicht over het dorp Cormatin. Ondanks de strategische ligging werd het kasteel door hertogelijke legers verwoest in het jaar 1279. In 1280 bouwde men in opdracht van Henri du Blé, een invloedrijke heerser, een versterkt huis aan een weg naar Cluny. Dit huis werd gebouwd aan de oever van de rivier La Grosne, op de locatie van het huidige kasteel. Aan het begin van de zeventiende eeuw laten de markies van d’Uxelles, Antione du Blé en zijn vrouw Catherine de Sercy op deze plek een indrukwekkend kasteel bouwen. Dit kasteel kwam al snel bekend te staan als een van de mooiste kastelen in het zuiden van de regio Bourgogne. Dit kwam ook mede door de mooie tuinen die men rondom het kasteel aanlegde.
Door de eeuwen heen is dit kasteel goed bewaard gebleven waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste bezienswaardigheden in de Bourgogne!

Château de Cormatin vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Saône-et-Loire, of elders in de regio Bourgogne? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel meer dan de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u de vele mooie vertrekken van het kasteel bezichtigen. Ook een wandeling door de prachtige tuinen van het kasteel is de moeite waard. Vanuit de tuinen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op dit bijzonder mooie renaissancekasteel!

Château de Cormatin bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel met zijn schitterende tuinen bij het plaatsje Cormatin in het departement Saône-et-Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Saône-et-Loire ook interessant: