Grottes d’Azé

Grottes d’Azé, oftewel de grotten van Azé liggen bij het gelijknamige plaatsje in het departement Saône-et-Loire, in de regio Bourgogne.Grottes d’Azé Deze grotten staan bekend om de prehistorische vondsten en staan behoren tot de leukste bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van Grottes d’Azé

Het gebied rondom de grotten van Azé werd al in de prehistorie bewoond. Het bestaan van de grotten was al aan het begin van de negentiende eeuw bekend. Zo wist men dat de grot was uitgesleten door een onderaardse rivier. Pas in de twintigste eeuw besloot men echter om deze grot verder te onderzoeken. In 1954 werden er enkele overblijfselen uit de prehistorie opgegraven door inwoners van het plaatsje Azé. Naar aanleiding van deze vondsten besloot men om de grotten verder te verkennen. Uit de eerste verkenningen bleek al dat er sprake was van bijzondere grotten. Zo werden er onder meer verschillende overblijfselen van dieren gevonden, waaronder skeletten van beren en botten van grotleeuwen. Ook werden er dieper in de grot verschillende Gallo-Romeinse voorwerpen gevonden, waaronder vuurstenen, gereedschap, aardewerk en munten. In de loop der jaren groeide Grottes d’Azé uit tot een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in deze streek.

Grottes d’Azé vandaag de dag

Vandaag de dag zijn de Grottes d’Azé opengesteld voor bezoekers. Onder begeleiding van een deskundige gids loopt u, langs de onderaardse rivier naar de zogenaamde watervalkamer. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over de geschiedenis van deze grot. Ook krijgt u verschillende prehistorische vondsten te zien. Voor een uitgebreid bezoek aan deze grot kunt u gerust twee uur de tijd nemen. Een bezoekje aan deze grot is leuk voor jong en oud en is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Saône-et-Loire of elders in de regio Bourgogne!
Grottes d’Azé

Grottes d’Azé bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende grotten zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Saône-et-Loire ook interessant: