Grottes de Bèze

Grottes de Bèze zijn mooie grotten in het departement Côte-d’Or, net buiten het kleine plaatsje Bèze, dat ongeveer dertig kilometer ten noordoosten van de stad Dijon ligt.Grottes de Bèze Deze grotten behoren volgens de kenners tot de leukste bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van Grottes de Bèze

Het bestaan van verschillende holtes en zinkgaten in de omgeving van het plaatsje Bèze zijn al eeuwenlang bekend. Deze holtes dienden eeuwenlang als toevluchtsoord voor de monniken en inwoners van het dorpje. Ook het eerste gedeelte van Grottes de Bèze was zo’n toevluchtsoord. In 1950 werd er in deze grot een onderaardse rivier ontdekt. Deze rivier bleek gedeeltelijk bevaarbaar te zijn en vanaf 1953 werd de rivier meerdere malen verkent. Zo werden er nieuwe gedeeltes van de grot ontdekt. Nadat ook dit nieuwe gedeelte in kaart was gebracht besloot men om de grot toegankelijk te maken voor het grote publiek. Enkele jaren later was het zover en groeide de grot uit tot een van de leukste bezienswaardigheden in het departement Côte-d’Or.

Grottes de Bèze vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Côte-d’Or, of in de aangrenzende departementen Haute-Saône of Haute-Marne? Dan is een bezoekje aan deze mooie grot absoluut de moeite waard. Een bezoekje aan deze grot is leuk voor het hele gezin. Het bezoek aan deze grot duurt ongeveer drie kwartier. Tijdens uw bezoek kunt u de grot onder begeleiding van een deskundige gids verkennen, waarbij u alles te weten komt over de geschiedenis van deze grot. Tijdens uw bezoek vaart u ook een stukje over de onderaardse rivier. Een indrukwekkende ervaring! In de grot is het niet warmer dan twaalf graden Celsius. Wanneer u deze leuke grot bezoekt is een warme trui of vest dan ook geen overbodige luxe!
Grottes de Bèze

Grottes de Bèze bezoeken?

Wilt u deze mooie grotten in het departement Côte-d’Or zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côte-d’Or ook interessant: