Het Romeinse theater van Autun

Het Romeinse theater van Autun is een antiek theater bij de gelijknamige plaats in het departement Saône-et-Loire.Romeinse theater van Autun De overblijfselen van dit Romeinse theater behoren tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van deze mooie plaats.

Geschiedenis van het Romeinse theater van Autun

Het Romeinse theater van Autun werd in de eerste eeuw na Christus gebouwd. Doordat het bouwwerk tegen een heuvel aan werd gebouwd werd het op natuurlijke wijze ondersteund. Het theater had oorspronkelijk een doorsnede van ongeveer 150 meter en bood plaats aan bijna 15.000 toeschouwers. Hiermee behoorde dit theater tot de grootste theaters in het westen van het Romeinse Rijk. Na de val van het Romeinse Rijk raakte het theater in verval. Het theater werd gebruikt als steengroeve waardoor een aanzienlijk gedeelte van het theater verloren is gegaan. De fundamenten van het theater zijn echter bewaard gebleven en aan het begin van de twintigste eeuw werd het theater deels gerestaureerd. Dankzij deze herstelwerkzaamheden staat dit Romeinse theater tot op de dag van vandaag bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de plaats Autun.

Het Romeinse theater van Autun vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit mooie theater absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omgeving van Autun of elders in het departement Saône-et-Loire. Voor een bezoekje aan dit theater kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. U kunt uw bezoek combineren met een wandeling door Autun, waar nog meer sporen uit de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk te vinden zijn, waaronder de Tempel van Janus en Porte Saint-André. Een bezoekje aan dit theater is leuk voor jong en oud!
Romeinse theater van Autun

Het Romeinse theater van Autun bezoeken?

Wilt u dit mooie Romeinse theater zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een goede camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Saône-et-Loire ook interessant: