Kasteel van Bazoches

Het kasteel van Bazoches ligt tegen de heuvels van de Morvan, niet ver van Vézelay, bij het plaatsje Bazoches in het departement Nièvre.Kasteel van Bazoches Dit prachtige kasteel was ooit eigendom van de bekende Franse fortenbouwer Vauban en is door de eeuwen heen zeer goed bewaard gebleven.

Geschiedenis van het kasteel van Bazoches

Het oorspronkelijke kasteel werd aan het einde van de twaalfde eeuw gebouwd in opdracht van Jean de Saillenay. Het kasteel werd gebouwd op de locatie van een voormalige Romeinse wachtpost, langs een belangrijke weg tussen de plaatsen Autun en Sens. Het kasteel werd in de veertiende eeuw aanzienlijk uitgebreid. In de zeventiende eeuw kwam het kasteel in handen van Vauban, de beroemde ingenieur onder de Franse koning Lodewijk de veertiende. Hij kocht dit kasteel van het geld dat hem was toegekend voor zijn rol bij de verovering van Maastricht in het jaar 1673. In dit kasteel heeft Vauban verschillende ontwerpen gemaakt voor meer dan driehonderd verschillende vestingwerken door heel Frankrijk. Tot op de dag van vandaag is het kasteel van Bazoches eigendom van de nazaten van Vauban. Het kasteel is geclassificeerd als historisch monument en opengesteld voor bezoekers.

Het kasteel van Bazoches vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Nièvre, of elders in de regio Bourgogne, is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel absoluut de moeite waard. Doordat het kasteel zo goed bewaard is gebleven voelt een bezoek aan dit kasteel alsof de tijd heeft stilgestaan. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende mooie kamers bezichtigen. Elk van deze kamers is bijzonder mooi ingericht. Ook komt u tijdens uw bezoek alles te weten over het leven van Vauban. Tot slot kunt u vanuit het kasteel genieten van een prachtig uitzicht op Vézelay!
Kasteel van Bazoches

Het kasteel van Bazoches bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel in het departement Nièvre zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Nièvre ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk