Kasteel van Guédelon

Het kasteel van Guédelon ligt bij het plaatsje Treigny in het departement Yonne, in de regio Bourgogne.Kasteel van Guédelon Dit kasteel wordt gebouwd met middeleeuwse technieken en is geïnspireerd op bouwplannen uit de dertiende eeuw.

Geschiedenis van het kasteel van Guédelon

De bouw van het kasteel van Guédelon begon in het jaar 1997, als project van de restaurateur Michel Guyot. Guyot besloot om een kasteel te bouwen op de manier zoals dat tijdens de middeleeuwen ging. Hierbij besloot hij geen gebruik te maken van moderne technieken of apparatuur. Ondanks dat Guyot aanvankelijk niet serieus werd genomen, werd hij later gesteund door de Franse overheid. Men besloot dat het kasteel gebouwd moest worden in het bos van Guédelon. Dit omdat hier ook een steengroeve lag en hout, klei zand en water voldoende aanwezig zijn. In de loop der jaren is het bouwteam uitgebreid. De arbeiders werken met gereedschappen uit de dertiende eeuw en worden bijgestaan door kunsthistorici, archeologen en kasteelkenners. Door de jaren heen vordert de bouw gestaag en raakt dit bijzondere project steeds bekender bij het grote publiek.

Het kasteel van Guédelon vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel van Guédelon te bezoeken. Een bezoekje aan dit indrukwekkende bouwwerk geeft een hele goede indruk van hoe de kastelen tijdens de middeleeuwen gebouwd zijn. Naast de dagelijkse werkzaamheden rondom het kasteel worden er ook veel activiteiten georganiseerd, zoals het beschilderen van muren en het bakken van broden. Wanneer u deze locatie bezoekt waant u zich zo terug in de tijd. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Yonne, of elders in de regio Bourgogne is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard!

Het kasteel van Guédelon bezoeken?

Wilt u dit interessante kasteel in aanbouw zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Yonne ook interessant: