Morvan

Morvan is een prachtig regionaal natuurpark dat in de departementen Nièvre, Côte-d’Or, Saône-et-Loire en Yonne ligt.Morvan Dit natuurgebied staat bekend om haar prachtige bossen en indrukwekkende basaltrotsen.

Geschiedenis van de Morvan

De Morvan is een eeuwenoud landschap en een uitloper van het Centraal Massief. Dit bergachtige landschap werd vele eeuwen voor onze jaartelling gevormd. De naam van deze streek komt uit de Keltische taal en is afgeleid van het Keltische Marvand, wat zwart gebergte betekent. Het regionale natuurpark Morvan werd op 16 oktober 1970 opgericht en beslaat een oppervlakte van 290.900 hectare. Dit is bijna negen procent van de totale oppervlakte van de regio Bourgogne. Door de eeuwen heen is hier een bijzonder rijke flora en fauna ontstaan. Zo is deze streek door de jaren heen bekend komen te staan om de vele verschillende planten die hier veelvuldig groeien. Ook is het gebied in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een waar paradijs voor vele verschillende soorten vogels. Zo hebben onder meer buizerds, haviken en valken zich in de afgelopen jaren in dit gebied gevestigd.

Morvan vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit prachtige natuurpark bekend als een geliefde vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. In deze streek zijn vele mooie wandelroutes uitgezet, via welke u dit prachtige gebied kunt verkennen. Een bezoekje aan dit mooie regionale natuurpark kan uitstekend gecombineerd worden met een uitstapje naar een van de vele mooie plaatsjes in dit gebied. Zo zijn plaatsjes als Avallon, Château-Chinon, Lormes, Luzy en Saulieu elk de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Tevens is elk plaatsje een ideale uitvalsbasis om deze mooie streek te verkennen. Wanneer u op zoek bent naar een veelzijdige vakantiebestemming met veel natuur, is dit bijzondere natuurpark een uitstekende keuze!
Morvan

Morvan bezoeken?

Wilt u dit regionale natuurpark zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Nièvre ook interessant: