Roche de Solutré

Roche de Solutré is misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van de regio Bourgogne.Roche de Solutré Deze prachtige, grote rots ligt in het departement Saône-et-Loire en staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in deze streek. De rots torent hoog uit over het omringende landschap, dat bestaat uit uitgestrekte wijngaarden.

Geschiedenis van Roche de Solutré

Zowel op de rots als in de omgeving van Roche de Solutré zijn sporen gevonden uit de prehistorie. Zo zijn er onder meer botten en stenen voorwerpen gevonden. Zo zou de rots tijdens de prehistorie gebruikt zijn als jachtterrein. Onder aan de rots zijn dan ook veel botten en overblijfselen van de jacht gevonden. Ook zijn er sporen gevonden van twee grote Gallo-Romeinse villa’s in de buurt van de rots. Een van deze villa’s, Solustriacus, zou zijn naam hebben gegeven aan het nabijgelegen dorpje Solutré. Tijdens de middeleeuwen was deze hoge rots van grote strategische waarde. Vanaf de top kon men de vijand al van ver aan zien komen. Uit verschillende historische bronnen blijkt dat er tot aan de vijftiende eeuw een klein kasteel op de rots heeft gestaan. Dit kasteel werd in het jaar 1434 in opdracht van de hertog van Bourgogne volledig vernietigd.

Roche de Solutré vandaag de dag

Vandaag de dag is Roche de Solutré een indrukwekkende rots die u echt eens gezien moet hebben. Voor een wandeling naar de top van de rots kunt u in het geval van een rustig tempo gerust ruim een uur de tijd nemen. Er zijn verschillende wandelroutes naar de top, geschikt voor wandelaars van alle niveaus. Vanaf de top van de rots kunt u genieten van een prachtig, weids uitzicht. Bij helder weer kunt u zelfs de Mont Blanc in de verte zien liggen. De iconische Roche de Solutré is een niet te missen bezienswaardigheid in de regio Bourgogne!
Roche de Solutré

Roche de Solutré bezoeken?

Wilt u deze prachtige, grote rots in het departement Saône-et-Loire zelf bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de top? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Saône-et-Loire ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk