Côte-d’Or

Côte-d’Or is een van de vier departementen van de regio Bourgogne.Côte-d'Or De overige departementen zijn: Nièvre, Saône-et-Loire en Yonne. Het departement wordt omringd door de departementen Yonne, Nièvre, Saone-et-Loire, Jura, Haute-Saône en Haute-Marne. De belangrijkste steden in het departement Côte-d’Or zijn Beaune, Dijon en Montbard.

Geschiedenis van het departement Côte d’Or

Het departement Côte-d’Or ontstond tijdens de Franse Revolutie, evenals 83 andere departementen in Frankrijk. Het departement bestaat uit het prachtige heuvellandschap met haar karakteristieke wijnvelden. De naam ‘Côte-d’Or is een naam die bij sommigen wellicht wat vragen oproept. ‘Côte’ doet vermoeden dat dit departement aan de kust ligt, wat niet het geval is. ‘Côte’ refereert in dezen aan de vele hellingen en heuvels in dit departement. Het gedeelte ‘d’Or’ is gebaseerd op de gouden kleuren van de vele wijngaarden in deze streek in de herfst. De benaming van dit departement inspireerde de Franse dichter Stephen Liégard om het Provençaalse gedeelte van de Middellandse zeekust ‘Côte d’Azur’ te noemen.

Côte-d’Or vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het oosten van Frankrijk. Dit is niet vreemd gezien de combinatie van de prachtige landschappen, charmante dorpjes en de indrukwekkende steden. Er is dan ook genoeg te zien en te beleven in dit departement. Wat te denken van mooie bezienswaardigheden als het Hospices de Beaune, de abdij van Fontenay of het indrukwekkende Château de Commarin? Mooie steden als Dijon en Beaune moet u echt eens gezien hebben. Deze bijzondere streek heeft zo veel te bieden dat u hier gerust enkele weken door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Het is dan ook niet voor niets dat deze streek een geliefde vakantiebestemming is.
Côte-d'Or

Côte-d’Or bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côte-d’Or ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk