Nièvre

Nièvre is een van de vier departementen van de regio Bourgogne.Nièvre De andere drie departementen zijn: Côte-d’Or, Saône-et-Loire en Yonne. Het departement wordt omringd door de departementen Yonne, Côte-d’Or, Saône-et-Loire, Allier, Cher en Loiret. Deze streek is vernoemd naar de gelijknamige rivier, die in dit departement ontspringt.

Geschiedenis van het departement Nièvre

Nièvre is een van de 83 departementen die ontstond als gevolg van de Franse Revolutie. Al in de oudheid was er sprake van menselijke bewoning in deze streek. Zo zijn er vele sporen gevonden uit de Gallo-Romeinse tijd. In het jaar 52 voor Christus stond de Gallische stad Nervinum, het hedendaagse Nevers, aan de oorsprong van de opstand van de Galliërs tegen Julius Caesar. Vervolgens werd in de zesde eeuw na Christus werd het bisdom Nevers gesticht, dat in de negende eeuw overging in het graafschap Nevers. In 1538 werd het graafschap omgevormd tot een hertogdom. In 1659 werd dit hertogdom verkocht aan de Franse staat.

Nièvre vandaag de dag

Vandaag de dag is Nièvre een geliefde vakantiebestemming onder natuurliefhebbers. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat het prachtige natuurgebied Morvan voor het grootste gedeelte in dit departement ligt. In dit natuurgebied zijn talloze mooie wandelroutes uitgezet. Andere leuke bezienswaardigheden in dit departement zijn mooie kastelen als het kasteel van Bazoches of indrukwekkende kathedralen als de kathedraal van Nevers. Naast de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gebied zijn ook uitstapjes naar mooie plaatsen als Nevers en Decize absoluut de moeite waard. In dit departement is genoeg te zien en te beleven. Het is dan ook niet voor niets dat deze streek bekend staat als een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin!

Nièvre bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Nièvre ook interessant: