Saône-et-Loire

Saône-et-Loire is een van de vier departementen van de regio Bourgogne. De andere drie departementen zijn: Côte-d’Or, Yonne en Nièvre. Het departement is omringd door de departementen Côte-d’Or, Jura, Ain, Rhône, Loire, Allier en Nièvre. De naam van het departement is afgeleid van de rivieren Saône en Loire, die beiden door dit departement stromen.

Geschiedenis van het departement Saône-et-Loire

Het departement is ontstaan tijdens de Franse Revolutie, evenals 83 andere departementen in Frankrijk. Het departement heeft een rijke geschiedenis. Deze streek is gecreëerd uit het zuidelijke gedeelte van het hertogdom van Bourgogne. Dit hertogdom is eeuwenlang een belangrijk machtscentrum geweest. Het hertogdom werd rond 443 na Christus gesticht in het departement Savoie en omvatte vrijwel de hele Rhônevallei toen het hertogdom op ging in het rijk van Karel de Grote. Door de eeuwen heen zijn de sporen uit de geschiedenis van dit departement goed bewaard gebleven. Hierdoor is dit departement sinds de tweede helft van de twintigste eeuw uitgegroeid tot een geliefde vakantiebestemming voor velen.

Saône-et-Loire vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie. Er is in dit departement veel te zien en te beleven. Zo behoren uitstapjes naar indrukwekkende bezienswaardigheden als de abdij van Cluny, de kathedraal van Autun of de grotten van Azé tot de mogelijkheden. Ook zijn er genoeg leuke plaatsen om te bezoeken. Van Chalon-sur-Saône en Cluny tot aan Mâcon. In elk van deze plaatsen kunt u gerust een middag doorbrengen. Ook het natuurpark Morvan is prima bereikbaar. Hier kunt u naar hartenlust wandelen en genieten van de prachtige natuur. Bent u op zoek naar een veelzijdige vakantiebestemming? Dan is Saône-et-Loire een uitstekende keuze!

Saône-et-Loire bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Saône-et-Loire ook interessant: