Steden en dorpen in Bourgogne

De regio Bourgogne is een geweldige vakantiebestemming aan de oostkant van Frankrijk.Steden en dorpen in Bourgogne Deze mooie regio staat bekend om de prachtige natuur en de vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen. Mooie steden en dorpen in Bourgogne zijn er dan ook in overvloed. Van grotere plaatsen met een prachtig historisch centrum waar u uren door kunt brengen tot aan charmante kleinere dorpjes voor de liefhebbers van authentieke plaatsjes. De regio Bourgogne bestaat uit de departementen Côte-d’Or, Nièvre, Saône-et-Loire en Yonne. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Bourgogne per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste steden en dorpen in Bourgogne vinden!

Steden en dorpen in Côte-d’Or

Het departement Côte-d’Or staat bekend om zijn vele leuke plaatsen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement is een bezoekje aan de grote stad Dijon absoluut de moeite waard. Dijon staat bekend om zijn mooie centrum en natuurlijk om zijn mosterd. Ook een bezoekje aan Beaune is de moeite waard. Uw bezoek aan deze plaats is niet compleet zonder het prachtige Hospices de Beaune gezien te hebben. Tot slot is ook een wandeling door het kleinere, maar bijzonder mooie plaatsje Flavigny-sur-Ozerain aan te raden!

Steden en dorpen in Nièvre

Ook in het departement Nièvre zijn tal van mooie plaatsen te vinden. Van de plaats Nevers, waar u uren door kunt brengen in de historische binnenstad tot aan plaatsen als Clamecy en La Charité-sur-Loire, dat, zoals de naam al doet vermoeden, aan de rivier Loire gelegen is. Elk van deze plaatsen is absoluut een bezoekje waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Nièvre!

Steden en dorpen in Saône-et-Loire

In het departement Saône-et-Loire zijn tot op de dag van vandaag veel sporen te vinden van het Romeinse verleden van deze streek. Zo kunt u in de mooie plaats Autun onder meer de overblijfselen van het Romeinse theater van Autun bezichtigen. Ook het plaatsje Semur-en-Brionnais ligt in deze streek. Dit plaatsje staat bekend als een van de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk en is dan ook een bezoekje waard!

Steden en dorpen in Yonne

De grootste plaats in het departement Yonne is de stad Auxerre. In Auxerre is altijd wel wat te zien en te beleven. Hier kunt u dan ook gerust een dag rondbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. In het departement Yonne zijn ook tal van charmante, kleinere plaatsjes te vinden. Brengt u uw vakantie door in deze streek? Dan zijn uitstapjes naar plaatsen als Avallon, Noyers-sur-Serein en Vézelay, dat bekend staat om zijn prachtige Romaanse abdij uit de elfde eeuw, absoluut aan te raden!