Autun

Autun is een mooie plaats in het departement Saône-et-Loire, in de regio Bourgogne. Deze plaats kent een rijke geschiedenis. Zo staat deze plaats bekend om de Romeinse sporen uit het verleden.

Geschiedenis van Autun

Tijdens het bewind van de eerste Romeinse keizer, Augustus, werd de plaats Augustodunum gesticht. De plaats groeide uit tot de hoofdstad van de Aedui, een Keltische stam. Nadat de Romeinen deze streek veroverden groeide Augustodunum uit tot een van de belangrijkste plaatsen in Gallië. Dit had mede te maken met de strategische ligging van deze plaats, aan een van de belangrijkste handelsroutes in dit gebied. De Romeinen bouwden hier een Romeins theater en beschermden de plaats met een grote verdedigingsmuur. Na de val van het Romeinse rijk werd de plaats veelvuldig geteisterd door invasies van barbaren. Pas tijdens de middeleeuwen kende de plaats een nieuwe bloeiperiode. Zo groeide de plaats uit tot een belangrijk religieus centrum en werd de indrukwekkende kathedraal van Autun, gewijd aan Saint-Lazare gebouwd.

Autun vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat Autun bekend als een van de mooiste plaatsen in het departement Saône-et-Loire. In het middeleeuwse centrum van deze plaats kunt u gerust een middag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Er is namelijk veel te zien en te beleven. In en rondom de plaats zijn de talloze sporen uit het rijke verleden nog goed zichtbaar. Zo is het Romeinse theater van Autun te bezichtigen, evenals de Romaanse tempel van Janus. Ook een bezoekje aan de indrukwekkende kathedraal kan uiteraard niet ontbreken. Bent u op zoek bent naar een mooie uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Saône-et-Loire? Dan is deze mooie plaats een ideale vakantiebestemming!

Autun bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Saône-et-Loire ook interessant: