Auxerre

Auxerre is de hoofdstad van het departement Yonne, dat deel uit maakt van de regio Bourgogne. Deze leuke stad staat bekend om zijn prachtige historische centrum met middeleeuwse stadswallen en de mooie boulevards. Auxerre is dan ook een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Yonne.

Geschiedenis van Auxerre

Al voordat de Romeinen de hedendaagse regio Bourgogne veroverden was er sprake van een welvarend Gallisch plaatsje op de locatie van de hedendaagse stad. Dit plaatsje stond bekend onder de naam Autissiodorum. Nadat de Romeinen dit gebied veroverden legden zij de Via Agrippa aan. Autissiodorum lag aan deze belangrijke handelsroute en maakte dan ook florerende periode door. De stad groeide door de eeuwen heen uit tot een van de belangrijkste plaatsen in deze streek. Tijdens de middeleeuwen bouwde men dan ook een grote verdedigingsmuur om deze plaats heen. Ondanks deze verdedigingswerken raakte de stad zwaar beschadigd als gevolg van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Tijdens de Godsdienstoorlogen werd Auxerre veroverd door de Hugenoten en werden veel gebouwen van de katholieken verwoest. Ondanks zijn turbulente geschiedenis heeft deze mooie plaats zijn historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Auxerre vandaag de dag

Vandaag de dag staat Auxerre bekend als een van de mooiste steden in de regio Bourgogne. In het historische centrum is altijd wel wat te beleven. De combinatie van de vele gezellige straatjes en de winkels en restaurants zorgt er voor dat u hier gerust een dag door kunt brengen. Ook is er veel te zien in de directe omgeving van deze stad. Zo kunt u onder meer de indrukwekkende abdij van Pontigny bezoeken, of de mooie grotten van Arcy-sur-Cure. Ook een uitstapje naar het kasteel van Guédelon is de moeite waard. Auxerre is dan ook een prima uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Yonne!

Auxerre bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats in het departement Yonne zelf bezoeken en ervaren waarom deze plaats tot de mooiste plaatsen in de regio Bourgogne hoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Yonne ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk