Avallon

Avallon is een prachtig historisch plaatsje in het departement Yonne. Het plaatsje ligt ongeveer 16 kilometer ten oosten van een ander mooi plaatsje, Vézelay. Een bezoekje aan beide plaatsjes kan dan ook uitstekend gecombineerd worden wanneer u uw vakantie doorbrengt in de regio Bourgogne.

Geschiedenis van Avallon

Het plaatsje Avallon kent een rijke geschiedenis. De naam van het plaatsje is een afgeleide van het Gallische Aballon, dat appelboom betekent. Al tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk was er sprake van een plaatsje op deze locatie. Zo zijn er verschillende munten en potscherven gevonden uit deze tijd. Tijdens de middeleeuwen er sprake van een kasteel bij dit plaatsje. Dit was niet voor niets, want in zowel de zevende- als achtste eeuw na Christus werd dit gebied geteisterd door invallen van de Saracenen en Vikingen. Ondanks de aanwezigheid van een kasteel en andere verdedigingswerken kreeg het plaatsje te maken met de vernietigende gevolgen van de Honderdjarige Oorlog. Later in de geschiedenis kreeg het plaatsje ook te maken met de gevolgen van de Godsdienstoorlogen en ook de Pest maakte veel slachtoffers onder de burgerbevolking. Ondanks de rumoerige geschiedenis heeft het plaatsje door de eeuwen heen zijn oorspronkelijke karakter behouden.

Avallon vandaag de dag

Vandaag de dag staat Avallon bekend als een van de meest charmante plaatsjes in het departement Yonne. De combinatie van de middeleeuwse straatjes en prachtige oude gebouwen maakt van Avallon een plaatsje dat echt de moeite waard is om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied. Het plaatsje staat ook bekend om de verschillende wachttorens die door de eeuwen heen goed bewaard zijn gebleven. Zo kunt u onder meer de Tour de l’Escharguet en Tour Gaujard bezichtigen. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie plaatsje kunt u gerust enkele uren de tijd nemen!

Avallon bezoeken?

Wilt u dit mooie historische plaatsje in het departement Yonne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Yonne ook interessant: