Beaune

Beaune is een plaats in het departement Côte-d’Or, in de regio Bourgogne. Deze stad staat bekend om zijn wijnen en de jaarlijkse wijnverkopen die georganiseerd worden door de Hospices de Beaune.

Geschiedenis van Beaune

Deze mooie plaats kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot voor de Romeinse overheersing van dit gebied. De naam van de plaats is afgeleid van het Gallische ‘Belena’, wat de naam is van de bron waar deze nederzetting werd gevestigd. In de eerste eeuw na Christus bouwden de Romeinen hier een fort, waarmee zij de omgeving konden bewaken. Al in de dertiende eeuw ontdekte men dat het gebied rondom de hedendaagse plaats bijzonder geschikt was voor de wijnbouw. Het duurde dan ook niet lang voordat deze streek bekend kwam te staan als een van de beste wijnstreken in heel Frankrijk. Door de eeuwen heen heeft deze plaats veel rijkdom vergaard met de handel in wijn. Mede dankzij deze inkomsten heeft de plaats haar historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Beaune vandaag de dag

Vandaag de dag is Beaune een prachtige plaats die u echt eens gezien moet hebben wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Côte-d’Or, of elders in de Bourgogne. In deze plaats is veel te zien en te beleven. Zo is een wandeling door het historische centrum absoluut de moeite waard. In het oude, ommuurde centrum kunt u genieten van de vele prachtige middeleeuwse straatjes. Het absolute hoogtepunt van deze mooie stad is het Hospices de Beaune. Dit is een voormalig ziekenhuis en armenhuis uit de vijftiende eeuw en staat bekend om zijn prachtige torentjes en kleurrijke daken. Uiteraard is uw bezoekje aan deze bijzonder mooie plaats niet compleet zonder een paar van de heerlijke lokale wijnen geproefd te hebben!
Beaune

Beaune bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côte-d’Or ook interessant: