Clamecy

Clamecy is een mooi plaatsje in het departement Nièvre, dat in de regio Bourgogne ligt.Clamecy Het plaatsje ligt aan de samenvloeiing van de rivieren Yonne en Beuvron en staat bekend om zijn charme.

Geschiedenis van Clamecy

Het is aannemelijk dat er al vroeg in de geschiedenis sprake was van menselijke bewoning op deze locatie aan de rivieren Yonne en Beuvron. De aanwezigheid van het plaatsje werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit de zevende eeuw, onder de naam Clamiciacus. Het plaatsje was eigendom van de bisschoppen van Auxerre. Later kwam het plaatsje in het bezit van de graven van Nevers. De bisschoppen van Bethlehem kwamen na de val van het koninkrijk Jeruzalem in de dertiende eeuw naar dit stadje, omdat graaf Guillaume IV van Nevers hen hier een landgoed had nagelaten. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd het plaatsje geplunderd. Het plaatsje werd grotendeels hersteld en speelde vervolgens een belangrijke rol in de houtindustrie. Zo werd het hout uit de bossen van de Morvan in Clamecy verwerkt en vervolgens over de rivier naar Parijs gedreven.

Clamecy vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan het mooie plaatsje Clamecy meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Nièvre, of elders in de regio Bourgogne. Mede dankzij de inkomsten uit de houtindustrie is het plaatsje er in geslaagd zijn historische karakter te behouden. Zo staat het plaatsje bekend om zijn bijzonder mooie middeleeuwse centrum. Zo zijn verschillende huizen uit de dertiende eeuw nog steeds opmerkelijk intact. Voor een uitgebreide wandeling door dit mooie plaatsje kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Hierbij is een bezoekje aan de prachtige kerk, in het midden van het plaatsje, aan te raden.

Clamecy bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats in het departement Nièvre zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Nièvre ook interessant: