Dijon

Dijon is de grootste stad van het departement Côte-d’Or en is tevens de hoofdstad van de regio Bourgogne.Dijon De naam is afkomstig van het Latijnse ‘Divio’, wat ‘heilig’ betekent. Deze mooie stad staat met name bekend vanwege zijn mosterd en om het mooie historische centrum.

Geschiedenis van Dijon

Uit verschillende archeologische onderzoeken is gebleken dat de omgeving van deze stad al in de prehistorie bewoond is geweest. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk was de hedendaagse stad een plaatsje met de naam Divio. Divio lag aan een belangrijke Romeinse handelsroute, waardoor het plaatsje veel rijkdom vergaarde. Ook na de val van het Romeinse Rijk bleef het plaatsje door groeien. Tussen de elfde eeuw en de vijftiende eeuw na Christus was deze stad een van de belangrijkste en meest welvarende plaatsen onder het gezag van het graafschap van Bourgondië. De stad was een van de belangrijkste culturele bolwerken van heel Europa. Door de eeuwen heen zijn de sporen uit deze welvarende periode goed bewaard gebleven, waardoor Dijon tot aan de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste plaatsen in de regio Bourgogne.

Dijon vandaag de dag

Wie zijn of haar vakantie doorbrengt in het departement Côte-d’Or doet er goed aan om deze stad eens met een bezoekje te vereren. In deze stad is altijd wel wat te beleven. Zo is een wandeling door het prachtige historische centrum absoluut de moeite waard. Wanneer u door de historische straten wandelt zal het u niet verbazen waarom deze stad tot de mooiste plaatsen in de regio Bourgogne behoort. Van de prachtige vakwerkhuizen tot aan het mooie Jardin Darcy, het Paleis van de hertogen van Bourgogne en de kathedraal van Dijon: er is enorm veel moois te zien in deze stad!

Dijon bezoeken?

Wilt u deze leuke stad zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côte-d’Or ook interessant: