Flavigny-sur-Ozerain

Flavigny-sur-Ozerain is een prachtig plaatsje in het departement Côte-d’Or.Flavigny-sur-Ozerain Het plaatsje ligt bovenop een heuvel tussen Auxerre en Dijon. Het plaatsje staat bekend om zijn benedictijnenabdij met Karolingische crypte en om de fabriek die de bekende anijssnoepjes uit Flavigny, de zogenaamde ‘Anis de Flavigny’ produceert. Ook behoort het plaatsje tot de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk. Het plaatsje maakt dan ook deel uit van de vereniging van ‘Les Plus Beaux Villages de France’.

Geschiedenis van Flavigny-sur-Ozerain

Het gebied rondom het plaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. In het jaar 52 voor Christus vond er een belangrijke veldslag plaats tussen het leger van de Gallische leider Vercingétorix en de Romeinen van Julius Caesar. Na de Romeinse overwinning schonk Caesar het gebied aan de Romeinse veteraan Flavinius. Flavinius stichtte hier een nederzetting en vernoemde deze nederzetting naar zichzelf: Flavianiacum. In de achtste eeuw na Christus werd er een Benedictijnse abdij opgericht. Deze abdij lag bovenop een heuvel en rondom deze abdij ontstond al snel een klein plaatsje. Vanwege de strategische ligging van het plaatsje groeide het plaatsje tijdens de middeleeuwen uit tot een solide vesting. Mede dankzij de vele verdedigingswerken is het plaatsje door de eeuwen heen bijzonder goed bewaard gebleven. Het is dan ook niet voor niets dat dit plaatsje tot de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort.

Flavigny-sur-Ozerain vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Côte-d’Or is een bezoekje aan dit mooie plaatsje absoluut de moeite waard. Wanneer u door het plaatsje wandelt kunt u prachtige oude huizen uit de middeleeuwen bewonderen. Uw bezoek aan dit plaatsje is niet compleet zonder de abdij met de imposante Karolingische crypte gezien te hebben. Ook zijn er nog talloze andere sporen uit het verleden zichtbaar. Zo zijn er nog verschillende vestingwerken bewaard gebleven. Tot slot zijn er in het plaatsje enkele snoepwinkeltjes waar u aan het juiste adres bent voor de bekende ‘Anis de Flavigny’. Een doosje van deze snoepjes is een leuke souvenir!

Flavigny-sur-Ozerain bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Côte-d’Or zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côte-d’Or ook interessant: