La Charité-sur-Loire

La Charité-sur-Loire is een prachtig plaatsje in het departement Nièvre.La Charité-sur-Loire Het plaatsje ligt op de rechteroever van de rivier Loire en is met een middeleeuwse brug over de rivier verbonden met het plaatsje Montlinard in het departement Cher, dat op de linkeroever van de rivier gelegen is. La Charité-sur-Loire staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Nièvre en kent een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van La Charité-sur-Loire

Het vermoeden bestaat dat de locatie van het plaatsje al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er in de omgeving verschillende sporen gevonden die dit vermoeden bevestigen. De geschiedenis van het plaatsje is nauw verbonden met dat van de brug over de rivier Loire. Het plaatsje was vanwege de ligging aan de rivier Loire niet alleen een belangrijke handelshaven, maar vanwege de aanwezigheid van de brug ook een etappeplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Tijdens de middeleeuwen vergaarde het plaatsje dan ook veel rijkdom. Halverwege de elfde eeuw werd er een grote priorij gebouwd. Deze priorij groeide al snel uit tot een van de belangrijkste priorijen in dit gedeelte van Frankrijk. Zowel tijdens de Honderdjarige Oorlog als later tijdens de Godsdienstoorlogen raakte het plaatsje zwaar beschadigd. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van La Charité-sur-Loire is het plaatsje tot zijn oorspronkelijke staat hersteld.

La Charité-sur-Loire vandaag de dag

Vandaag de dag is La Charité-sur-Loire een mooi plaatsje dat absoluut een bezoekje waard is wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Nièvre, of elders in de regio Bourgogne. Voor een wandeling door het historische centrum van dit plaatsje kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Uw bezoek aan dit plaatsje is niet compleet zonder de indrukwekkende priorij bezocht te hebben. De priorij van La Charité-sur-Loire staat bekend als een van de mooiste voorbeelden van de Romaanse bouwkunst in deze streek en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

La Charité-sur-Loire bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in het departement Nièvre zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Nièvre ook interessant: