Nevers

Nevers is een mooie stad in het departement Nièvre en ligt in de regio Bourgogne.Nevers De stad ligt aan de rivier Loire en staat bekend om zijn mooie historische centrum. In deze plaats is dan ook veel te zien en te beleven!

Geschiedenis van Nevers

Deze mooie stad kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot aan de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. Toen de soldaten van Julius Caesar dit gebied veroverden was er al sprake van een nederzetting op deze locatie. Deze nederzetting stond bekend onder de naam Noviodunum Aeduorum. Door de eeuwen heen zijn er veel sporen gevonden uit deze periode, van potten tot aan Romeinse munten. In de vijfde eeuw werd Nevers een bisschopszetel. De stad vergaarde veel aanzien en werd bekend dankzij de aardewerkindustrie. In de elfde eeuw werd er begonnen met de bouw van de romaanse kerk Saint-Étienne. De bouw van deze mooie kerk duurde tot de zestiende eeuw. Het feit dat de stad eeuwenlang een van de belangrijkste steden van deze regio was blijkt wel uit de overblijfselen van de vestingwerken. Door de eeuwen heen heeft deze leuke plaats zijn oorspronkelijke karakter grotendeels behouden.

Nevers vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze mooie stad absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Nièvre of elders in de regio Bourgogne. In de historische binnenstad kunt u heerlijk wandelen en genieten van de vele mooie historische gebouwen en straatjes. Ook zijn er veel leuke winkeltjes en restaurants. Uw bezoek aan deze mooie stad is niet compleet zonder ook het Palais ducal de Nevers gezien te hebben. Dit paleis van de hertogen staat bekend als een van de mooiste bouwwerken in deze stad. Ook de kathedraal en de prachtige kerk Saint-Étienne zijn de moeite waard om te bezichtigen!
Nevers

Nevers bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats aan de rivier Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Nièvre ook interessant: