Noyers-sur-Serein

Noyers-sur-Serein, ook wel bekend als Noyers, is een prachtig plaatsje aan de rivier Serein in het departement Yonne.Noyers-sur-Serein Het plaatsje behoort tot de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk en maakt dan ook deel uit van de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’.

Geschiedenis van Noyers-sur-Serein

Noyers-sur-Serein kent een rijke geschiedenis. Zo is bekend dat er op de locatie van het hedendaagse plaatsje sprake is geweest van een Gallische nederzetting. In de twaalfde eeuw na Christus was het plaatsje eigendom van de adellijke familie Miles. Zij lieten hier een indrukwekkend kasteel bouwen, dat al snel bekend kwam te staan als een van de machtigste kastelen van Frankrijk. Mede dankzij de aanwezigheid van dit kasteel overleefde het plaatsje de verwoestende gevolgen van de Honderdjarige Oorlog. Tijdens de Godsdienstoorlogen in de zestiende eeuw werd het plaatsje belegerd door de troepen van Catherine de Medici, koningin van Frankrijk. Nadat het plaatsje capituleerde werden de Hugenoten verdreven en werd het ooit zo machtige kasteel vernietigd. In de hierop volgende eeuwen maakte het plaatsje een relatief rustige periode door, waardoor het historische karakter van het plaatsje goed bewaard is gebleven.

Noyers-sur-Serein vandaag de dag

Vandaag de dag staat Noyers-sur-Serein bekend om zijn prachtige middeleeuwse gebouwen en charmante straatjes. Brengt u uw vakantie door in het departement Yonne, of elders in de regio Bourgogne? Dan is een bezoekje aan dit plaatsje absoluut de moeite waard. Hoewel het plaatsje niet erg groot is, kunt u voor een uitgebreide wandeling door het plaatsje gerust een uurtje de tijd nemen. Zo kunt u onder meer de mooie Église Notre-Dame de Noyers bezichtigen, om vervolgens te genieten van een lekker drankje in een van de gezellige restaurantjes. Noyers-sur-Serein is een plaatsje dat u echt eens gezien moet hebben wanneer u een liefhebber bent van charmante Franse plaatsjes!

Noyers-sur-Serein bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Yonne zelf bezoeken en ervaren waarom dit plaatsje tot de mooiste plaatsjes in de regio Bourgogne behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Yonne ook interessant: