Bretagne

Bretagne is een regio in het uiterste westen van Frankrijk.Bretagne De regio ligt op het gelijknamige schiereiland en staat bekend om de prachtige natuur, de rijke geschiedenis, de vele prachtige plaatsjes en de uitgestrekte kustlijn. Deze regio is dan ook een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie.

Geschiedenis van Bretagne

De regio kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot voor onze jaartelling. Zo zijn er vele menhirs gevonden in deze streek, daterend uit de prehistorie. Alleen al in de buurt van de plaats Carnac zijn 2600 rechtopstaande menhirs gevonden. In deze streek zijn nog veel sporen te vinden van de Keltische cultuur. Zo is onder meer de lokale taal Bretons, die door een minderheid van de bevolking gesproken wordt, een Keltische taal. Tijdens de middeleeuwen maakte deze regio een voorspoedige tijd door. Ondanks invallen van plunderende Noormannen en de Honderdjarige Oorlog met Engeland vergaarde de regio veel rijkdom dankzij de overzeese handel. Hoewel deze streek wel zwaar heeft geleden onder de vernietigende gevolgen van de Franse Revolutie staat deze regio tot op de dag van vandaag bekend als een van de meest bijzondere regio’s in Frankrijk.

Bretagne vandaag de dag

Vandaag de dag is deze mooie regio een zeer geliefde vakantiebestemming. De combinatie van de vele leuke bezienswaardigheden en plaatsen plus de mooie natuur maakt deze regio een van de meest bezochte regio’s in Frankrijk. Aan de kustlijn, die zo’n 3500 kilometer lang is, zijn vele leuke havenplaatsjes te vinden. Het binnenland bestaat uit golvende heuvellandschappen en prachtige bossen. Zo is bijvoorbeeld het Forêt de Paimpoint een van de laatste oerbossen. In steden als Rennes en Vannes kunt u uren doorbrengen dankzij de vele prachtige middeleeuwse straatjes. Wanneer u op zoek bent naar een veelzijdige vakantiebestemming is deze regio een goede keuze!
Bretagne

Bretagne bezoeken?

Wilt u ook heerlijk kunnen genieten van een vakantie in deze mooie streek? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in dit gebied!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bretagne ook interessant: