Bezienswaardigheden in Bretagne

Bretagne is een zeer geliefde vakantiebestemming in het westen van Frankrijk.Bezienswaardigheden in Bretagne Bezienswaardigheden in Bretagne zijn er in overvloed. Van indrukwekkende forten en kastelen tot aan prachtige natuurgebieden. De regio Bretagne bestaat uit de departementen Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. Op deze pagina zijn de vele mooie bezienswaardigheden in Bretagne per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig de leukste bezienswaardigheden in Bretagne vinden!

Bezienswaardigheden in Côtes-d’Armor

Het departement Côtes-d’Armor staat bekend om zijn prachtige landschappen. Zo is een bezoekje aan de bijzonder mooie Côte de Granit Rose absoluut de moeite waard. Dit kustgebied dankt zijn naam aan de grote hoeveelheid roze gekleurde granieten stenen. Een bezoekje aan het indrukwekkende Fort La Latte is een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Dit fort staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Bretagne en is dan ook een bezoekje waard!

Bezienswaardigheden in Finistère

In het departement Finistère is genoeg te zien en te beleven. Dit gebied is dan ook uitermate geschikt voor een vakantie van enkele weken. In Finistère kunt u naar hartenlust wandelen en genieten van de mooie landschappen. Ook een uitstapje naar Fort de Bertheaume is de moeite waard. Dit mooie fort ligt op een eilandje dat middels een loopbrug is verbonden met het vasteland. Bijzonder indrukwekkend!

Bezienswaardigheden in Ille-et-Vilaine

Ook in het departement Ille-et-Vilaine is veel te zien. Zo zijn uitstapjes naar indrukwekkende kastelen als Château de Fougères en Château de Vitré absoluut aan te raden. Beide kastelen zijn leuk om te bezoeken met het hele gezin en behoren tot de mooiste kastelen in de regio Bretagne.

Bezienswaardigheden in Morbihan

Het departement Morbihan kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot voor onze jaartelling. Dit departement staat bekend om zijn uitgestrekte velden met menhirs. Uw vakantie in Morbihan is dan ook eigenlijk niet compleet zonder de Megalieten van Carnac gezien te hebben. Deze bekende steenpatronen behoren tot de oudste bouwwerken in Europa. Ook het Château de Pontivy is een bezoekje waard.