Abdij van Beauport

De abdij van Beauport is een schitterende abdij bij de plaats Paimpol, in het departement Cotes-d’Armor in Bretagne.Abdij van Beauport De abdij ligt op een groot beschermd domein van zeven hectare groot en staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in de regio Bretagne.

Geschiedenis van de abdij van Beauport

De abdij van Beauport kent een rijke geschiedenis en werd in het jaar 1202 opgericht in opdracht van Alain de Penthièvre. De abdij groeide al snel uit tot een van de belangrijkste abdijen in Bretagne. Deze abdij werd bewoond door monniken van de Premonstratenzer orde en kreeg veel schenkingen in de vorm van rechten en privileges. Mede dankzij de overzeese handel vergaarde de abdij veel rijkdom. Als gevolg van de Franse Revolutie werd de abdij verlaten. Het bouwwerk raakte in verval en men gebruikte de verschillende gebouwen onder meer als boerderij en cidermakerij. In 1992 begon men met uitgebreide herstelwerkzaamheden. Men besloot om een gedeelte van de abdij van Beauport niet opnieuw op te bouwen, waardoor een gedeelte van deze ooit zo belangrijke abdij tot op de dag van vandaag een ruïne is.

De abdij van Beauport vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Cotes-d’Armor, of elders in de regio Bretagne? Dan is een bezoekje aan deze schitterende abdij absoluut de moeite waard. De ruïnes van deze abdij behoren tot de mooiste in zijn soort in dit gedeelte van Frankrijk. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie abdij kunt u gerust een middag de tijd nemen. Ondanks dat deze abdij grotendeels een prachtige ruïne is, is er veel te zien. Tijdens uw bezoek aan de abdij komt u alles te weten over de geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk en hoe de monniken in deze abdij leefden. Een bezoekje aan deze mooie abdij is een absolute aanrader!

De abdij van Beauport bezoeken?

Wilt u deze schitterende abdij in het departement Cotes-d’Armor zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côtes-d’Armor ook interessant: