Cap Fréhel

Cap Fréhel is een prachtig schiereiland met imposante kliffen in het departement Côtes-d’Armor in de regio Bretagne.Cap Fréhel Dit schiereiland, dat aan de zogenaamde Smaragdkust ligt, is een zeer geliefde vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Geschiedenis van Cap Fréhel

Deze mooie kaap kent een rijke geschiedenis. Al vroeg in de geschiedenis wist men deze kaap op zijn strategische waarde te schatten. Met name voor de overzeese handel was deze kaap van groot belang. Zo kon men al van verre vijandelijke schepen aan zien komen en diende de kaap als navigatiepunt voor zeelieden. Toch duurde het nog tot de zeventiende eeuw voordat men besloot om hier een vuurtoren te bouwen. Zo werd er in het jaar 1650 op bevel van de Franse koning Lodewijk XIV een vuurtoren gebouwd. Niemand minder als de bekende Franse fortenbouwer Vauban was de architect. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd deze vuurtoren verwoest. De huidige vuurtoren op de kaap is tussen 1946 en 1950 volledig herbouwd in hardsteen. In de loop der jaren is Cap Fréhel bekend komen te staan vanwege het prachtige landschap met tal van indrukwekkende zandsteenrotsen.

Cap Fréhel vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze mooie kaap absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Côtes-d’Armor of elders in de regio Bretagne. Op deze kaap kunt u naar hartenlust wandelen en genieten van het prachtige landschap. Vanuit de vuurtoren kunt u tijdens de heldere zomerdagen genieten van een prachtig uitzicht. Een wandeling over deze mooie kaap is uitstekend te combineren met een bezoekje aan het beroemde Fort La Latte. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie kaap kunt u gerust een dag de tijd nemen. De combinatie van de bijzonder mooie rotsformaties, de stoere kliffen en de uitgestrekte heidevelden maken van Cap Fréhel een natuurgebied dat u echt eens bezocht moet hebben!

Cap Fréhel bezoeken?

Wilt u dit prachtige natuurgebied in het departement Côtes-d’Armor zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côtes-d’Armor ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk