Château de Fougères

Château de Fougères is een indrukwekkend kasteel in het plaatsje Fougères, dat in het departement Ille-et-Vilaine ligt.Château de Fougères Het kasteel ligt op een rots, aan de rivier Nançon. Dit mooie kasteel heeft maar liefst dertien verdedigingstorens en is dan ook een van de meest indrukwekkende kastelen in de regio Bretagne.

Geschiedenis van Château de Fougères

In de elfde eeuw na Christus werd er voor het eerst een kasteel gebouwd op de rots bij de plaats Fougères. Dit kasteel lag bij een kruispunt van enkele belangrijke handelsroutes en werd onder meer gebouwd om de grenszone van het hertogdom Bretagne te verdedigen. In tegenstelling tot het hedendaagse kasteel was dit een volledig houten fort. Dit fort werd in het jaar 1166 vernietigd nadat het veroverd was door de soldaten van de Engelse koning Henry II. Niet lang nadat het oorspronkelijke kasteel werd vernietigd werd er alweer begonnen met de bouw van een nieuw kasteel. Tijdens de Honderdjarige Oorlog werd het kasteel in het jaar 1488 door de Franse troepen veroverd. Na deze oorlog verloor het kasteel zijn strategische waarde. Ondanks dit gegeven is het kasteel door de eeuwen heen goed bewaard gebleven.

Château de Fougères vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit bijzondere kasteel bekend als een van de mooiste kastelen in de regio Bretagne. Het kasteel behoort tot de grootste middeleeuwse forten in Europa die in een dergelijke goede staat behouden zijn gebleven. Een bezoekje aan dit kasteel biedt dan ook een interessante inzage in de middeleeuwse militaire bouwkunst. Wanneer u het kasteel bezoekt kunt u er voor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding, of om het kasteel op eigen gelegenheid te verkennen. Voor een uitgebreid bezoek aan dit kasteel kunt u gerust een middag de tijd nemen. Bent u een liefhebber van mooie kastelen en brengt u uw vakantie door in het departement Ille-et-Vilaine of elders in de regio Bretagne? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel absoluut de moeite waard!

Château de Fougères bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Ille-et-Vilaine zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ille-et-Vilaine ook interessant: