Château de Josselin

Château de Josselin is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Josselin, in het departement Morbihan.Château de Josselin Het kasteel ligt aan de rivier Oust en staat sinds het jaar 1928 bekend als historisch monument. Volgens de kenners behoort dit kasteel tot de mooiste bezienswaardigheden in de regio Bretagne.

Geschiedenis van Château de Josselin

Volgens verschillende historische bronnen begon men in het jaar 1008 met de bouw van een kasteel op de locatie van Château de Josselin. Deze locatie was van groot strategisch belang, omdat de locatie uitzicht bood over de vallei van de rivier Oust. Aan het einde van de twaalfde eeuw werd dit kasteel met de grond gelijk gemaakt in opdracht van de Engelse koning Hendrik II. In het jaar 1370 kwam de locatie waar voorheen het kasteel stond in handen van Olivier de Clisson. De Clisson was een Bretonse soldaat die tijdens de Honderdjarige Oorlog meevocht met de Fransen. Onder zijn leiding begon men met de bouw van een nieuw kasteel bij het plaatsje Josselin. Hij liet een imposante vesting met niet minder dan acht torens bouwen, inclusief een donjon van maar liefst honderd meter breed. Vanaf de achttiende eeuw werd het kasteel niet meer gebruikt en raakte het in verval.

Château de Josselin vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag is het kasteel van Josselin te bezoeken voor geïnteresseerden. Van de oorspronkelijke acht verdedigingstorens staan er nog altijd vier overeind. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Morbihan, of elders in de regio Bretagne, is een bezoekje aan dit mooie kasteel meer dan de moeite waard. Als u dit kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding, waarbij u alles te weten kunt komen over de geschiedenis van dit indrukwekkende kasteel. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoekje aan Château de Josselin is leuk om te combineren met een wandeling door het gelijknamige plaatsje!

Château de Josselin bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Morbihan zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Morbihan ook interessant: