Château de la Roche-Jagu

Château de la Roche-Jagu is een indrukwekkend kasteel dat op een strategische locatie aan de monding van de rivier Trieux gelegen is. Dit kasteel staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Cotes-d’Armor en kent een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van château de la Roche-Jagu

De locatie van het kasteel werd al vroeg in de geschiedenis als zeer belangrijk beschouwd. Vanaf deze strategische locatie kon men de rivier Trieux goed overzien. Volgens verschillende historische bronnen zou een man met de naam Jagu hier in de elfde eeuw een kasteeltoren hebben gebouwd. In de twaalfde en dertiende eeuw werd deze toren geleidelijk omgevormd tot een stenen fort. In de veertiende eeuw werd dit fort tijdens de Successieoorlog van Bretagne vernietigd. Vanaf het jaar 1405 werd het kasteel herbouwd voor Catherine de Troguindy, een dame van adel en eigenaresse van deze locatie. Men verbouwde het kasteel in de loop der jaren tot een prachtig verblijf. Château de la Roche-Jagu is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. In 1930 riep men het kasteel uit tot historisch monument. Sindsdien is dit mooie kasteel opengesteld voor bezoekers.

Château de la Roche-Jagu vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Cotes-d’Armor, of elders in de regio Bretagne, is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard. Een uitstapje naar dit sprookjesachtige kasteel is leuk voor het hele gezin. Vanuit het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de rivier Trieux en is het direct duidelijk waarom deze locatie door de eeuwen heen zo belangrijk is geweest. Wanneer u dit kasteel bezoekt komt u alles te weten over de geschiedenis van het kasteel. U kunt uw bezoek aan dit mooie kasteel combineren met een wandeling door de mooie kasteeltuinen. De omringende tuinen zijn zeer divers en uitgebreid. Zo is er onder meer een middeleeuwse moestuin, evenals een tuin met verschillende soorten exotische planten. Voor een uitgebreid bezoek aan dit indrukwekkende kasteel en zijn prachtige tuinen kunt u gerust een middag de tijd nemen!

Château de la Roche-Jagu bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Cotes-d’Armor zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côtes-d’Armor ook interessant: