Château de Pontivy

Château de Pontivy is een indrukwekkend kasteel in het plaatsje Pontivy, dat in het departement Morbihan ligt. Het kasteel staat ook wel bekend als Château de Rohan, omdat het in de vijftiende eeuw gebouwd werd in opdracht van de familie Rohan. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Morbihan of elders in de regio Bretagne is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel absoluut de moeite waard.

Geschiedenis van Château de Pontivy

Al in de twaalfde eeuw na Christus was er sprake van een kasteel langs de rivier Blavet. Als gevolg van de Honderdjarige Oorlog werd het kasteel belegerd en veroverd door de Engelsen. Na afloop van de Honderdjarige Oorlog werd het kasteel verlaten. Op de locatie van het verlaten kasteel bouwde men in opdracht van Jean II van Rohan een nieuw kasteel, het Château de Pontivy. De bouw van dit kasteel, met dikke verdedigingsmuren en een slotgracht, begon in het jaar 1485. Ondanks de vele verdedigingswerken werd het kasteel in het jaar 1488 ingenomen door de troepen van François II, hertog van Bretagne. In 1490 kwam het kasteel echter weer in handen van de familie Rohan. Door de eeuwen heen is dit kasteel relatief goed bewaard gebleven. Hierdoor staat het tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste kastelen in Bretagne.

Château de Pontivy vandaag de dag

Sinds de Tweede Wereldoorlog is dit kasteel meerdere malen gerenoveerd. Vandaag de dag is dit mooie kasteel geopend voor bezoekers. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Morbihan is een bezoekje aan dit kasteel dan ook zeker de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit kasteel kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Een bezoekje aan dit kasteel is leuk om te combineren met een wandeling door de mooie plaats Pontivy!
Château de Pontivy

Château de Pontivy bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Morbihan zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Morbihan ook interessant: