Château de Suscinio

Château de Suscinio is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Sarzeau in het departement Morbihan.Château de Suscinio Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het zuiden van de regio Bretagne en is dan ook absoluut een bezoekje waard.

Geschiedenis van Château de Suscinio

Al in de dertiende eeuw was er sprake van een kasteel bij het plaatsje Sarzeau. Dit eerste kasteel was met name bedoeld als residentie voor de hertogen van Bretagne. Aan het einde van de veertiende eeuw besloot men om dit buitenverblijf te versterken en om te bouwen tot een grote burcht. Als gevolg van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd dit kasteel vanuit strategisch oogpunt als zeer belangrijk beschouwd. Aan het einde van de vijftiende eeuw werd er een kazemat toegevoegd aan het kasteel, zodat het ook aanvallen met artilleriestukken kon weerstaan. Nadat Bretagne bij Frankrijk werd gevoegd verloor het kasteel zijn strategische waarde. Als gevolg van de Franse Revolutie werd het kasteel verlaten en enige tijd gebruikt als steengroeve. In het jaar 1965 kwam het kasteel in handen van het departement Morbihan en begon men met omvangrijke herstelwerkzaamheden.

Château de Suscinio vandaag de dag

Dankzij de vele herstelwerkzaamheden staat het kasteel van Suscinio tot op de dag van vandaag bekend als een van de meest indrukwekkende bouwwerken in het departement Morbihan. Een bezoekje aan dit mooie kasteel is leuk voor het hele gezin. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek komt u dankzij een audiogids alles te weten over de rijke geschiedenis van dit kasteel en de uitgebreide herstelwerkzaamheden. Erg interessant! Wanneer u dit kasteel bezoekt tijdens de mooie zomerdagen kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving!

Château de Suscinio bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Morbihan zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Morbihan ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk