Château de Vitré

Het Château de Vitré is een indrukwekkend middeleeuws kasteel in de plaats Vitré, in het departement Ille-et-Vilaine.Chateau de Vitré Dit kasteel behoort samen met onder meer het Château de Fougères tot de allermooiste kastelen in de regio Bretagne.

Geschiedenis van Château de Vitré

Het allereerste kasteel bij de plaats Vitré was volledig van hout en werd rond het jaar 1000 na Christus gebouwd op de Sainte-Croix heuvel. Deze locatie was vanuit strategisch oogpunt zeer belangrijk, omdat men de vijand van ver aan kon zien komen. Dit houten fort werd meerdere malen platgebrand. Daarom besloot besloot de baron van Vitré, Robert I, op deze locatie een stenen kasteel te bouwen. Dit kasteel is door de eeuwen heen meerdere malen versterkt en verder uitgebreid, waardoor het onder meer een aanval met kanonnen kon weerstaan. Het kasteel raakte in verval als gevolg van een brand aan het einde van de achttiende eeuw. In 1820 werd het kasteel voor het bedrag van 8500 frank gekocht door Vitré en werd het uitgeroepen tot historisch monument. Dankzij verschillende herstelwerkzaamheden is het kasteel tot zijn volle glorie hersteld.

Château de Vitré vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Ille-et-Vilaine of elders in de regio Bretagne? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. U kunt het kasteel op eigen gelegenheid verkennen. Vanuit het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de plaats Vitré! U kunt een bezoekje aan dit kasteel kan prima combineren met een wandeling door het prachtige historische centrum, waar u verschillende leuke winkels en restaurantjes kunt vinden.

Château de Vitré bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het Ille-et-Vilaine zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ille-et-Vilaine ook interessant: