Côte de Granit Rose

Côte de Granit Rose, vrij vertaald “de kust van de rode stenen” is een prachtig kustgebied in het noorden van de regio Bretagne, in het departement Côtes-d’Armor. Dit kustgebied dankt zijn naam aan de grote hoeveelheid roze gekleurde granieten stenen. Deze specifieke roze kleur van de rotsblokken komt maar op drie plekken ter wereld voor, namelijk op Corsica, in China en in Bretagne. Deze bijzondere kustlijn staat bekend als een van de meest geliefde bezienswaardigheden in deze streek.

Geschiedenis van Côte de Granit Rose

De Côte de Granit Rose was al vroeg in de geschiedenis een bekende kuststrook. Door de eeuwen heen hebben vele schrijvers en schilders zich laten inspireren door dit bijzondere landschap. De granieten rotsblokken zijn meer dan 300 miljoen jaar oud en zijn in de loop der eeuwen uitgesleten door de wind en het water. Tijdens de Franse Revolutie ontstond het zogenaamde Sentier des Douaniers. Dit wandelpad is 2000 kilometer lang en loopt van Mont-Saint-Michel tot aan de plaats Saint-Nazaire en werd gebruikt door de douane om de kustlijn te bewaken en om smokkelaars en plunderaars van scheepswrakken tegen te houden. Met de opkomst van het toerisme raakte deze kustlijn ook al snel bekend bij het grote publiek.

Côte de Granit Rose vandaag de dag

Wanneer u het departement Côtes-d’Armor bezoekt kan een uitstapje naar de prachtige Côte de Granit Rose niet ontbreken. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u op verschillende locaties langs deze kustlijn heerlijk wandelen en genieten van het prachtige rotsachtige landschap. De meest geliefde manier om dit landschap te verkennen is via de GR 34, oftewel het wandelpad van de vroegere douaniers. Een wandeling door dit mooie landschap is een leuke ervaring voor jong en oud!

Côte de Granit Rose bezoeken?

Wilt u dit prachtige kustgebied zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côtes-d’Armor ook interessant: