Forêt de Huelgoat

Het Forêt de Huelgoat, oftewel het bos van Huelgoat, is een bijzonder mooi bos in het departement Finistère, in de regio Bretagne.Forêt de Huelgoat Aan dit bos, dat ook wel bekend staat als het “Bretonse Fontainebleau”, zijn veel Keltische legenden verbonden.

Geschiedenis van het Forêt de Huelgoat

Al vroeg in de geschiedenis stond het bos van Huelgoat onder de lokale bevolking bekend als een bijzondere plek. De talloze granieten keien die in dit bos te vinden zijn, zijn hier enkele millennia geleden ontstaan door de stolling van magma. Door een eeuwenlang proces van erosie door water en de wind, zijn deze granieten keien gevormd. Volgens verschillende legenden zouden deze granieten keien hier terecht zijn gekomen door een reus. In de verschillende legenden zijn ook verwijzingen naar de bekende koning Arthur, die met hulp van de tovenaar Merlijn een schat in dit bos zou hebben verstopt. Door de eeuwen heen is het bijzondere landschap van het Forêt de Huelgoat bekend geworden bij het grote publiek. Sinds jaar en dag staat dit bos bekend als een van de meest geliefde bezienswaardigheden van het departement Finistère!

Het Forêt de Huelgoat vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Finistère, of elders in de regio Bretagne? Dan is een bezoekje aan dit prachtige bos met zijn bijzondere rotsformaties absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreide wandeling door dit bos kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw wandeling kunt u zich vergapen aan het prachtige landschap. In het bos zijn verschillende bijzondere plekken te vinden, waaronder het Camp D’Artus, een oud Keltisch oppidum!

Het Forêt de Huelgoat bezoeken?

Wilt u dit prachtige bos zelf bezoeken en ervaren waarom dit bos tot de mooiste bezienswaardigheden in het departement Finistère behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Finistère ook interessant: