Fort La Latte

Fort La Latte is een indrukwekkend fort aan de kust in het departement Côtes-d’Armor.Fort La Latte Het fort ligt ongeveer vier kilometer ten zuidoosten van Cap Fréhel en zo’n 35 kilometer ten westen van de plaatsen Saint-Malo en Dinard. Dit fort staat sinds jaar en dag bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de regio Bretagne.

Geschiedenis van Fort La Latte

Het fort La Latte werd gebouwd in opdracht van de adellijke Bretonse familie Goyon. Men begon met de bouw van het fort in het jaar 1340. De bouw van Fort la Latte werd afgerond in de veertiende eeuw. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland viel dit zeer strategisch gelegen fort in handen van de Engelsen. Aan het einde van de veertiende eeuw werden de Engelsen verjaagd, waardoor het fort weer in Frans bezit kwam. In de zeventiende eeuw werd het fort in opdracht van de Franse koning Lodewijk XIV volledig herbouwd. Het fort groeide uit tot een van de belangrijkste kustforten en bood onder meer bescherming aan de plaats Saint-Malo. Tijdens de Franse Revolutie diende het fort als gevangenis voor contrarevolutionairen. Sinds de negentiende eeuw is het fort uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in dit gedeelte van Frankrijk.

Fort La Latte vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Côtes-d’Armor, of elders in de regio Bretagne is een bezoekje aan dit indrukwekkende fort absoluut de moeite waard. Wanneer u het fort bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding waarbij u alles te weten komt over de geschiedenis van het fort. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een middag de tijd nemen. Bij goed weer kunt u vanaf de toren van het fort genieten van een prachtig uitzicht over het fort en de kliffen. Ook kunt u in de verte Cap Fréhel zien liggen!

Fort La Latte bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende fort zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côtes-d’Armor ook interessant: