Fort National

Fort National is een indrukwekkend fort op een getijdeneiland bij de plaats Saint-Malo in het departement Ille-et-Vilaine. Het fort kent een rijke geschiedenis en staat dan ook bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in deze streek.

Geschiedenis van Fort National

In de zeventiende eeuw was de haven van Saint-Malo uitgegroeid tot een van de belangrijkste havens van Frankrijk. Men besloot dan ook om deze haven te beschermen door een indrukwekkende verdedigingslinie aan te leggen. Met deze verdedigingslinie, waar ook Fort La Latte deel van uitmaakte, kon men aanvallen over zee afslaan. In het jaar 1689 begon men met de bouw van Fort National, dat onderdeel werd van deze verdedigingslinie. Men bouwde het fort op basis van een ontwerp van de bekende Franse fortenbouwer Vauban, in opdracht van de Franse koning Lodewijk XIV. De bouw van het fort werd in het jaar 1693 afgerond. In het jaar 1906 werd het fort uitgeroepen tot historisch monument. Hoewel Fort National als gevolg van bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigd raakte, werd het na de oorlog volledig hersteld.

Fort National vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag is Fort National opengesteld voor bezoekers. Wanneer u besluit om dit mooie fort te bezoeken moet u er rekening mee houden dat het fort alleen te bezoeken is bij eb. Voor een uitgebreid bezoek aan het fort kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over de rijke geschiedenis van dit mooie fort. Vanaf de muren van het fort kunt u genieten van een mooi uitzicht op Saint-Malo. Brengt u uw vakantie door in het departement Ille-et-Vilaine, of elders in de regio Bretagne? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende fort absoluut de moeite waard!

Fort National bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende fort bij de plaats Saint-Malo in het departement Ille-et-Vilaine zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ille-et-Vilaine ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk