Golf van Morbihan

De Golf van Morbihan, in het Bretons ar Mor Bihan genoemd, is een baai aan de zuidkust van Bretagne en maakt deel uit van het departement Morbihan. In deze grote baai liggen ongeveer veertig verschillende eilanden, waaronder Île aux Moines en Île d’Arz. De baai is zo’n veertig vierkante kilometer groot en strekt zich uit tussen de plaatsen Vannes en Auray in het noorden en Arzon en Sarzeau in het zuiden. Dankzij de getijden en de aanvoer van zoet water staat de Golf van Morbihan bekend om zijn oesterteelt.

Geschiedenis van de Golf van Morbihan

Het gebied rondom de Golf van Morbihan kent een zeer rijke geschiedenis. Rondom de baai zijn talloze sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Zo staat dit gebied bekend om zijn vele menhirs, dolmens en grafheuvels, waarvan de megalieten van Carnac de bekendste zijn. Door de eeuwen heen leefde men hier van de landbouw en de oesterteelt. In de havens aan de baai bouwde men speciale boten, de zogenaamde Sinagot. Dit waren kleine, ondiepe zeilboten die zeer geschikt waren voor de visserij in de Golf van Morbihan. Met de opkomst van het toerisme groeide deze baai door de jaren heen al snel uit tot een van de meest geliefde bestemmingen in de regio Bretagne.

De Golf van Morbihan vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Morbihan? Of elders in de regio Bretagne? Dan is een uitstapje naar deze bijzonder mooie baai absoluut de moeite waard. Een wandeling langs de baai is een aanrader voor natuurliefhebbers. Het prachtige landschap dat bestaat uit mooie bossen en granieten rotspunten is een lust voor het oog. Tussen de plaatsen Auray en Vannes ligt een prachtige wandelroute via welke u dit gebied kunt verkennen. Vanuit de plaatsen Vannes en Locmariaquer vertrekken dagelijks boottochten via welke u de verschillende mooie eilanden in de baai kunt bezoeken. Voor een uitgebreid bezoek aan de Golf van Morbihan kunt u gerust meerdere dagen de tijd nemen. Het is dan ook niet voor niets dat deze baai een zeer geliefde vakantiebestemming is!
Golf van Morbihan

De Golf van Morbihan bezoeken?

Wilt u deze prachtige baai in het departement Morbihan zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Morbihan ook interessant: