La Roche-aux-Fées

La Roche-aux-Fées is een indrukwekkend hunebed uit het Neolithicum, bij de plaats Essé in het departement Ille-et-Vilaine.La Roche-aux-Fées Dit bijzondere hunebed staat bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in deze streek. Een bezoekje aan dit bijzondere bouwwerk is dan ook absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gedeelte van de regio Bretagne!

Geschiedenis van La Roche-aux-Fées

Het hunebed kent een rijke geschiedenis. Zo neemt men aan dat dit hunebed tussen 3000 en 2500 jaar voor Christus dateert. Hiermee is dit hunebed ongeveer even oud als de hunebedden in Nederland. La Roche-aux-Fées bestaat uit in totaal 26 draagstenen en 8 dekstenen, waarvan de zwaarste maar liefst 45 ton weegt. Dit bijzondere monument is maar liefst twintig meter lang, zes meter breed en vier meter hoog. Dit hunebed dankt zijn naam aan de legende dat enkele feeën samen deze enorm zware stenen verplaatst hebben en dit hunebed in een nacht gebouwd hebben. Door de eeuwen heen is dit bijzondere bouwwerk uitgegroeid tot een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van het departement Ille-et-Vilaine.

La Roche-aux-Fées vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Ille-et-Vilaine? Of elders in de regio Bretagne? Dan is een bezoekje aan deze bijzondere locatie absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Een bezoekje aan dit hunebed is interessant voor jong en oud. Leuke steden als Rennes en Vitré liggen niet ver van dit hunebed vandaan. Een bezoekje aan deze locatie is dan ook uitstekend te combineren met een bezoekje aan een van deze twee mooie steden!

La Roche-aux-Fées bezoeken?

Wilt u deze bijzondere locatie in het departement Ille-et-Vilaine in de regio Bretagne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ille-et-Vilaine ook interessant: