Parc Naturel Régional d’Armorique

Parc Naturel Régional d’Armorique, oftewel het regionale natuurpark Armorique, is een prachtig natuurpark in het departement Finistère. Dit prachtige natuurgebied staat bekend om zijn mooie zandstranden, moerassen, rotsen, rivieren en de heuvels van Monts d’Arrée. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit mooie gebied, waar vele verschillende diersoorten leven.

Geschiedenis van Parc Naturel Régional d’Armorique

Dit natuurpark kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot aan de Oudheid, toen hier verschillende Keltische stammen leefden. Tot op de dag van vandaag kan men nog verschillende sporen van deze stammen terugvinden. Nadat de Romeinen dit gebied veroverden ging het hedendaagse departement Finistère deel uit maken van het Romeinse Rijk. Vervolgens is deze streek door de eeuwen heen veelvuldig geteisterd door piraten en plunderende Noormannen. In 1957 ontstond het idee om dit diverse landschap tot een natuurpark uit te roepen. Zo kon men de diverse diersoorten en planten in dit gebied beschermen. Op 30 september 1969 werd het Parc Naturel Régional d’Armorique officieel opgericht. Sindsdien staat dit landschap bekend als een van de meest bijzondere en mooiste landschappen in heel Frankrijk.

Parc Naturel Régional d’Armorique vandaag de dag

Vandaag de dag is dit prachtige regionale natuurpark een ideale vakantiebestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. In dit mooie gebied zijn namelijk tal van mooie wandelroutes en fietsroutes uitgezet via welke u de prachtige landschappen kunt verkennen. Naast de prachtige landschappen zijn er ook tal van charmante dorpjes te vinden in deze streek. Zo is bijvoorbeeld het plaatsje Huelgoat, in het uiterste oosten van dit natuurpark, meer dan de moeite waard om te bezoeken. Bij dit dorpje ligt een bijzonder mooi en eeuwenoud bos waar u heerlijk kunt wandelen. Brengt u uw vakantie door in het departement Finistère, of elders in de regio Bretagne? Dan moet u dit natuurpark echt eens bezocht hebben!

Parc Naturel Régional d’Armorique bezoeken?

Wilt u dit prachtige regionale natuurpark in het departement Finistère in de regio Bretagne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Finistère ook interessant: