Presqu’île de Crozon

Presqu’île de Crozon is een prachtig schiereiland in het departement Finistère, in de regio Bretagne. Het schiereiland dankt zijn naam aan de belangrijkste plaats: Crozon. Dit prachtige schiereiland staat bekend om zijn mooie landschappen met eindeloze stranden, steile kliffen en mooie baaien. Een bezoekje aan dit mooie schiereiland is dan ook meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Finistère of elders in de regio Bretagne.

Geschiedenis van Presqu’île de Crozon

Dit schiereiland kent een rijke geschiedenis. De aanwezigheid van diverse menhirs laat zien dat dit schiereiland al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Vanwege zijn strategische ligging is dit schiereiland door de eeuwen heen altijd belangrijk geweest. Zo kon men vanaf de hoge kliffen de vijand al van ver aan zien komen. Rond de tiende eeuw na Christus werd het schiereiland geteisterd door invallen van de Noormannen. Tijdens de Godsdienstoorlogen werd het schiereiland bezet door katholieke Spanjaarden, die hier een fort bouwden met als doel de Hugenoten in de stad Brest aan te vallen. Na een felle strijd werden de Spanjaarden uiteindelijk verjaagd. Hoewel dit schiereiland een zeer turbulente geschiedenis kent, staat het tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van Bretagne!

Presqu’île de Crozon vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in de regio Bretagne, of in het departement Finistère? Dan is een uitstapje naar het Presqu’île de Crozon absoluut de moeite waard. Op dit schiereiland is zoveel te zien en te beleven dat u hier gerust enkele dagen door kunt brengen zonder dat u raakt uitgekeken. Op dit schiereiland zijn tal van verschillende wandelroutes uitgezet via welke u het prachtige landschap kunt verkennen. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u vanaf de verschillende kliffen, of vanaf de Menez Hom, een heuvel van 330 meter hoogte, genieten van prachtige uitzichten!

Presqu’île de Crozon bezoeken?

Wilt u dit prachtige schiereiland in het departement Finistère zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Finistère ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk