Côtes-d’Armor

Côtes-d’Armor is een van de vier departementen van de regio Bretagne.Côtes-d'Armor De overige drie departementen zijn Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. Het departement is omgeven door deze drie andere departementen. Zo ligt het departement Finistère in het westen, Morbihan in het zuiden en Ille-et-Vilaine in het oosten. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Dinan, Guingamp, Lannion en Saint-Brieuc.

Geschiedenis van het departement Côtes-d’Armor

Het departement werd opgericht tijdens de Franse Revolutie, evenals vele andere departementen in Frankrijk. Het departement omvat onder meer een deel van de voormalige provincie van Bretagne en nagenoeg het gehele bisdom van Saint-Brieuc. Dit departement heeft niet altijd ‘Côtes-d’Armor’ geheten. Voorheen heette dit departement ‘Côtes-du-Nord’. Halverwege de jaren vijftig van de vorige eeuw beschouwde men deze naam als onjuist. Op 27 februari 1990 werd de naam van het departement dan ook veranderd in haar hedendaagse naam.

Côtes-d’Armor vandaag de dag

Vandaag de dag is deze streek een departement waar veel te zien en te beleven is. Zo zijn om te beginnen de belangrijkste plaatsen in dit gebied, Lannion, Dinan en Saint-Brieuc, absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. In dit departement zijn ook verschillende mooie kastelen te vinden, zoals het Château de la Roche-Jagu en het indrukwekkende Fort La Latte. Ook voor de natuurliefhebbers onder ons is er genoeg te zien en te beleven. Wat te denken van een wandeling langs de Côte de Granit Rose? Dit gebied staat bekend om haar prachtige granietblokken in roze en roodbruine tinten. Hier kunt u werkelijk waar prachtige foto’s maken. Het departement heeft veel te bieden en is dan ook een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie!
Côtes-d'Armor

Côtes-d’Armor bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige en veelzijdige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côtes-d’Armor ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk